Понад 20 років в Україні

На головну > Прес-центр > Новини > Дегустація вин від Poggio Foco – одного з найкращих італійських виробників органічних вин

ДЕГУСТАЦІЯ ВИН ВІД POGGIO FOCO – ОДНОГО З НАЙКРАЩИХ ІТАЛІЙСЬКИХ ВИРОБНИКІВ ОРГАНІЧНИХ ВИН

З 9 по 11 травня клієнти виномаркетів Wine Time у Дніпропетровську, Полтаві та Чернігові мали можливість з перших вуст, від власника виноробні Франческо Коваріка, дізнатись про особливості виробництва органічних вин Poggio Foco.
Fattoria  Poggio Foco розташована в районі Маремма на півдні Тоскани.

Заснована в 1977 році  Бруно Коваріком, Poggio Foco  згодом  була перетворена його синами в органічну ферму. Сьогодні  це  територія  розміром 550 га, оточена лісами і  повністю віддалена від  доріг, населених пунктів  та  індустріальних підприємств. Ферма є повністю закритою органічною системою, орієнтованою на вирощування зерна, оливкових дерев, виробництво сиру та вина. Із всіх лікарських трав, які  ростуть в Тоскані, 98% можна зустріти в Poggio Foco. Тут також проживає  700 овець, 50 корів та 50 кабанів.

Виноградники  в  Poggio Foco  займають площу 12 га. Культивуються такі сорти, як Каберне Совіньон, Мерло, Аліканте, Каберне Фран та Санджовезе. Вина вироблються згідно з принципами органічного виноробства, основними умовами для яких  є вирощування винограду з використанням тільки органічних добрив та відмова від використання хімії в процесі виробництва вина. В результаті  отримують  вина дуже високої якості, які  на 100 % відображають особливості теруару Маремми.

За словами Франческо Коваріка його виноградники - це органічний симбіоз  між грунтами, кліматом та рослинним світом даної  місцевості. Переконатись в цьому можна було на лекції-дегустації, де клієнти мали змогу продегустувати такі місцеві вина як Cecco 2009 Sovana D.O.C, Secondo Me 2006  Sovana D.O.C., а також Sesa 2006 IGT Maremma.

 

Це вже дванадцятий приїзд виноробів до Wine Time у цьому році. Wine Time продовжує розвивати традиції дегустацій від виноробів світу, так до кінця місяця клієнтів виномаркетів познайомлять з винами Carlo Pellegrino (Італія), Waipara Springs (Нова Зеландія) та Cave du Roi Dagobert (Франція) безпосередньо самі винороби.