Понад 20 років в Україні

На головну > Прес-центр > Новини > Поезія та вино від «Wine Time» у Чернівцях

ПОЕЗІЯ ТА ВИНО ВІД «WINE TIME» У ЧЕРНІВЦЯХ

З 6 по 9 вересня у Чернівцях відбувся ІІІ Міжнародний поетичний фестиваль Meridian Czernowitz, який є однією з найвідоміших культурних подій нової хвилі в Європі.

Вже другий рік поспіль «Wine Time» виступає винним партнером заходу. Так любителі сучасної поезії мали можливість продегустувати вина від «Wine Time» та познайомитись з винною культурою і України, і Європи.    

У цьогорічному фестивалі взяли участь близько шістдесяти поетів з України, Німеччини, Австрії, Швейцарії, Ліхтенштейну, Ізраїлю, Польщі, Румунії, Нідерландів, Данії, Італії, США. Серед них найвідоміші сучасні європейські поети: Артур Бекер (Німеччина), Деніель Галай, Орціон Бартана (Ізраїль), Карл Любомирський (Австрія-Італія), а також українські: Оксана Забужко, Юрій Андрухович, Ігор Померанцев, Борис Херсонський, Іван Малкович та  інші.

На фестивалі були представлені численні поетичні збірки, зокрема відбулася презентація нового творіння пера Оксани Забужко "З мапи книг і людей".

Серед заходів, крім традиційних поетичних прогулянок і читань, відбувалися і оригінальні за формою перфоманси, які поєднували поезію з іншими жанрами мистецтва, наближаючи їх таким чином до широкої аудиторії.

Зокрема програму фестивалю логічно завершив винно-поетичний вечір Wine Time Poetry Party з Ігорем Померанцевим та Олександром Бойченком, що відбувся у СОК «Цецино».

"Наш фестиваль - поетичний форум нової хвилі, тому ми повинні дивувати публіку, демонструвати те, чого немає ніде", - зауважив президент фестивалю Ігор Померанцев. 

За матеріалами www.winetime.ua